Waarom koken met stoom?

Gezond, smaakvol en caloriearm… hier vindt u 10 redenen om te starten met stoomkoken.

  1. De smaak van uw gerechten komt beter tot zijn recht.
  2. De geur van uw voedingsmiddelen blijft beter bewaard dan bij de bereiding met kokend water.
  3. U kunt meer klaarmaken dan u denkt. Groenten, aardappels, pasta, rijst, risotto, vlees en vis kunt u perfect bereiden met stoom. Desserts als rijstpap en crème brûlée zijn zelfs makkelijker te maken met stoom.
    Extra tip!  Door een papfles te steriliseren, doodt u alle bacteriën. 15 min op 100°C stomen en klaar.
  4. De kleur van wat u stoomt blijft zo goed als helemaal behouden: broccoli blijft frisgroen en worteltjes blijven helder oranje.
  5. Stoomkoken is een gezondere manier van koken: alle vitamines en mineralen worden bewaard.
  1. U heeft minder water nodig en het voedsel gaart op een efficiëntere manier.
  2. Vlees en vis blijven sappig en extra smaakvol na het stomen. Dankzij de vochtige hitte van de stoom drogen ze niet uit.
  3. Vis valt vaak uiteen bij de bereiding. Maar omdat vis altijd onder de 100 graden stoomt, blijft elk stukje vis mooi in zijn geheel en verliest u de viseiwitten niet.
  4. Stomen betekent caloriearm koken. Zonder boter of olie.
  5. Stoomkoken is eenvoudig. Groenten, vlees of vis in een schaaltje plaatsen, kruiden en in de stoomoven schuiven. Makkelijker kan niet.